Mathildenwagen Sa 447

Voorbeeld

Prinses Mathilde was een lid van het Saksische koningshuis en leefde van 1863 tot 1933. Vanwege verschillende mislukte pogingen om met een telg uit het Habsburgse koninkrijk te huwen, raakte zij diep verbitterd. Daardoor werd zijn het met afstand minst geliefde lid van het koningshuis. Zij stierf zonder ooit getrouwd te zijn geweest.

Voor reizen op stand is de salonwagen 447 gebouwd. Later is deze wagon bekend geworden als de zogenaamde ‘Mathildenwagen’. Deze wagon is een drie-assig salonrijtuig. Typisch is dat de wagon aan de kopeinden asymmetrisch is. Dit geeft de wagon een geheel eigen uiterlijk. Nadat na het einde van de eerste wereldoorlog het Saksische koningshuis afgeschaft is, wordt de wagon omgebouwd tot ‘Mannschaftswagen’. In deze staat begeleid de wagon veelal de profielmeetwagon in de Rbd Dresden. Vanaf 1924 is het wagonnummer 700 093. Na de tweede wereldoorlog komt de wagon 1954 in het bezit van het Verkehrsmuseum Dresden. Hier staat de wagon prachtig gerestaureerd opgesteld.

Model

Het model geeft uit uiterlijk van de wagon weer, zoals deze in tweede helft van de twintiger jaren van de vorige eeuw gebruikt is. De wagon, zoals op de afbeeldingen te zien is opgebouwd op een zelfgebouwd messing onderstel. Het is echter ook zonder problemen mogelijk deze wagon op het onderstel van een Roco® 3-assige Pruissische Abteilwagen te bouwen.

De bouwset bevat de volgende onderdelen:

  • 3D-geprint dak voor de epoche 1 of 2 (bij bestelling aangeven)
  • gaslampen, ontluchtingen en schoorstenen in 3D (optioneel)
  • vier trappen als 3D-geprinte delen.
  • wagon-buiten- en binnenwanden, ramen in karton en polystyreen.
  • opschriften naar keuze voor de tijdperken 1, 2 en 3a zijn optioneel verkrijgbaar.
dak voor de epoche 1 en Verkehrsmuseum Dresden
dak voor de epoche 2 met ander bovenlicht

luxe trappen voor mensen van stand!
Binnenwanden Sa 447-01
Bijna klaar……., Buitenwanden Sa 447-01

Roco® is an registered trademark of Modelleisenbahn GmbH, Plainbachstrasse 4, 5101 Bergheim; Austria