Waterstoftransport-wagon Chemische Fabrik Griesheim – Elektron

Foto beschikbaar gesteld door MH

Voorbeeld

De “Chemische Fabrik Griesheim-Elektron” was een Duits chemisch bedrijf gevestigd in Griesheim am Main. Het bedrijf is in 1898 ontstaan uit de fusie van de “Frankfurter Actiengesellschaft für landwirtschaftlich chemische Fabrikate” en haar dochteronderneming “Chemische Fabrik Elektron”. Het werd vooral bekend door nieuwe productieprocessen in de elektrochemie en de ontwikkeling van materialen en polymeren. Uit het bedrijf ontstonden op verschillende plaatsen in Duitslang chemische locaties, die tot op de dag van vandaag nog steeds produceren, waaronder het “Industriepark Griesheim”. – (Wikipedia 27.07.2017) Het bedrijf fuseerde later met Farben AG.

Deze wagon is aangeschaft voor het vervoer van waterstof. De wagon ingezet bij de Pruisische Staatsspoorwegen in de Direktion Frankfurt. De wagon is gebruikt voor het transport van waterstof voor zeppelins.

De kit bevat slechts één onderdeel: de opbouw. De afmetingen zijn zo gekozen dat deze past op de Fleischmann® Pruisische rongenwagon met remmershuis SSk volgens Blatt II d 6, bijv. catalogusnummer 5835 K.

Door de grootte, kleur en opschriften is de wagon een opvallende verschijning in uw trein.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC09632-1024x485.jpg

De levering bevat de volgende onderdelen:

  • opbouw in SLA voor de Fleischmann® -rongenwagen met remmershuis SSk
  • Decals voor de tijdperken I en II
  • vrachtbriefhouders
  • signaalhouders

Fleischmann® is an registered trademark of Modelleisenbahn GmbH, Plainbachstrasse 4, 5101 Bergheim; Austria