Categorieën
Uncategorized

De reminrichting van de wagon Laufende Nummer 462 is samengebouwd. Dat is een spannend moment voor het testmodel. Klopt de positie van de remmen ten opzichte van de wielen. Al snel blijkt dat alles zo is als gepland! Nu kan er niets meer misgaan met de samenbouw van de wagon.

Deze rongenwagon is de twee-assige versie van de Lfd. Nr. 459. Deze wagons zijn in de jaren 1906 en 1907 in 322 exemplaren gebouwd. De opbouw is nagenoeg gelijk. Afwijkend ten opzichte van de drie-assige wagon is het raamwerk waar de rongen op rusten. Aan één zijde is deze op het einde toelopend. Deze details zijn in het model omgezet.

Momenteel wordt het proefmodel samengebouwd. Aan de hand daarvan worden tekeningen aangepast voor een beter uiterlijk en een gemakkelijkere samenbouw van de wagon.

Bovendien beschikt het model over een driepunts-lagering. De messing aslagerbruggen en -lagers zijn in messing geprint. De aslagerbruggen zijn voorzien voor 24,0 mm assen (Fleischmann twee-assig).