Categorieën
Uncategorized

Saksische bagagerijtuigen Pw4ü Sa 07 en Pw4ü Sa 18

In navolging van de Pruissiche Staatsspoorwegen KPEV stelde ook de Saksische K.Sä.Sts.E.B. vanaf 1907 vierassige bagagerijtuigen in dienst. Later is er nog een verbeterde versie in dienst gebracht met een naar het rijtuigeinde gebrachte dakkoepel, waardoor er een groot laadruim beschikbaar kwam. De rijtuigen hebben dienst gedaan tot 1967. Typische aan de Saksische bagagerijtuigen zijn de hoekige dakkoepels, bij sommige rijtuigen de Hardy-vacuümrem, de zijwanden zonder klinknagels, maar met deklijsten en de typisch Saksische traptreden onder de laaddeuren.

De modellen kunnen worden gebouwd op basis van de Brawa Pruissische bagagerijtuigen. Voor beide versies van de Saksische bagagerijtuigen zijn ombouwsets verkrijgbaar om een model te bouwen naar voorbeeld in de verschillende tijdperken.

Pw4ü Sa 07
Pw4ü Sa 18