Categorieën
Uncategorized

Wagon voor Kokosvetketels van de Meierei C. Bolle, Berlin

Werkfoto, Sammlung Stefan Carstens

Voor het transport van kokosvet vanuit de zeehavens naar de fabriek van de Meierei C. Bolle te Berlijn is door de Waggonfabrik Quedlinburg deze speciale wagon ontwikkeld. De verrijdbare ketels konden per twee stuks met een speciale vrachtwagen naar de fabriek worden gereden.

Het model is gemaakt in samenwerking met Lutz Wendel’s 3D Modellbau. Nadat het model op de markt was gebracht, won het de 2e plaats in de categorie kleine seriemodellen bij de zogenaamde verkiezing ‘Das Goldene Gleis’ in 2019.

Nu is het model uitgerust met een 3D-geprint remmershuis. De aslagers zijn vervangen door in messing geprinte aslagers. De wagon heeft een driepuntslagering voor een lichte loop. Het model bestaat verder uit onderdelen in SLA-print. De ketels hebben beweegbare wielen. De leuningen van de ketels zijn geprint in een soepel materiaal om breuk te voorkomen.